0

I. Ferenc József (1830-1916) osztrák császár és magyar király számára készített telefon 1915-ből. Az LB típusú (LB: Local Battery) Ericsson távbeszélő-készülék fekete fémházban helyezkedik el, amelynek közepét a magyar középcímer zománcképe díszíti. A kézibeszélőt tartó villa és a póthallgatót tartó horog anyaga nikkelezett fém. A vonali csatlakozó vezeték hat eres, pamutszigetelésű és kör alakú, fából készült falirózsában végződik.

(Nagyobb méretű kép)

S azt tudtad. hogy az Ericsson 100 éve van Magyarországon?

Az 1911-es magyarországi indulás után az Ericssonnak megfelelő telephelyre volt szüksége, ezért hamarosan gyárépület építésébe kezdett a Fehérvári úton. Ez ugyan 1914-re el is készült, de az ekkor kitört világháború következtében a hatóságok hadikórház céljaira vették igénybe egészen 1923-ig.

 

 

 

 

S mivel készül a 100. születésnap alkalmából az Ericsson a diákoknak és frissdiplomásoknak?

www.ericssonbajnoksag.hu

Hamarosan újabb érdekességekkel jelentkezem a telekommunikáció magyarországi történetéről;)

Ferenc József Ericsson telefonja


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr323268686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása