0

Virtuális áramszolgáltató vállalat vezetését vehették kezükbe a vállalkozó kedvű IT és műszaki hallgatók, akik idén részt vesznek az ITech Challenge Bajnokságon.

A bajnokság célja, hogy egy különleges, versenyszellemű rendezvény keretében szakmai fejlődést, gyakorlati tapasztalatszerzést nyújtson gazdasági és menedzsment ismeretek terén a résztvevő diákoknak Az ország 20 felsőoktatási intézményéből több, mint 130 csapat jelentkezett.

A 3 fős csapatok stratégiai technikai és gazdasági döntésekkel irányítják a vállalatokat, versengő piaci környezetben, melyet üzleti szimulációs szoftver modellez.
A feladat az irányított virtuális áramszolgáltató cég profitjának maximalizálása volt. A kényelmes kiinduló állapotot ( monopol piaci szereplők ) gyorsan felváltotta a napjaink valóságára is jellemző szolgáltatási liberalizáció.

A résztvevők 8 regionális selejtezőn küzdöttek a döntőbe jutásért, ahová a
10 legeredményesebb (legmagasabb profitot termelő) csapat jutott be. A selejtezők során támogatók, az Accenture, az ExxonMobil, IT Services Hungary és az Kelly IT Resources különdíjaiért vetélkedhettek a diákok. A támogatók képviselői érdekes prezentációk során mutaták be vállalataikat és a diákokat érintő karrierlehetőségeket.

A verseny főbb statisztikái:

  • több mint 400! résztvevő, az ország 20 felsőoktatási intézményéből
  • 930 döntés, 71 piacon
  • 120 liter Red Bull a friss szellemi tevékenységért
  • 21 cégprezentáció
  • több ezer kilométer utazás...

 

A döntőbe a 10 legjobb csapatot várták a szervezők, ahol újabb kihívások vártak a versenyzőkre.
Egy üzleti esettanulmány feladat során egy képzeletbeli ország, Symkanisztán energetikai beruházási projektjei közül választhatták ki a legvonzóbbakat, és a támogatókból álló zsűrit győzhették meg, hogy áldozzanak tőkét a beruházások elvégzésére. Emellett természetesen a szimulációs feladat átdolgozott körülményei közt is helyt kellett állniuk.

 

A döntő résztvevői sikeresen helyt álltak az IT és mérnökhallgatóknak szokatlan feladatokban is. A végső eredményhirdetésnél a „SOKALLÓK” (SZTE) csapata örülhetett a legjobban, második helyen a „GPT 2010” (BCE) végzett, harmadikként pedig a „Take It All” (BME) végzett.

A főnyeremény (Sony videokamera a kiemelt támogató Accenture-től) mellett prágai utazás (ExxonMobil), Nokia telefon (IT Sevices Hungary) Karriertanácsadás tréning (Kelly IT Resources) és wakeboard edzésprogram (Red Bull) is gazdára talált. Számos ajándékcsomag (HVG, PC World, Computer World, Gamestar) és előfizetések
(IT Business) is várt a döntős hallgatókra.

A döntőről készült képek:

 

Bővebb információk:

http://www.diakverseny.hu/verseny/idozites/donto/

Véget ért az ITech Challenge 2009


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr71608631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása