1

Nem szoktál tüntetésekre járni?

Vagy igen, de szeretsz gyakorolni?

Igen, de nincs konkrét elképzelésed?

Akkor ezt a tüntetést Neked találták ki, ha csak nem maradtál le róla. Az MKKP által szervezett Általános tüntetésen alkalmad nyílt volna, hogy kifejtsd a véleményed, bármiről.

Tűnhet elsőre, hogy sok hülyegyerek elvan magával, de ha belegondolunk abba, hogy bizony egy jó kis közösségi program, kezdve azzal, hogy pl. fogod egy barátod, és csinálsz táblákat:

Nekünk a következő feliratokat sikerült kreálni:

  • 42
  • Ellentüntetés...
  • Esőt!
  • illetve egy üres táblát, ami végül esernyőként végezte:(

 

A tüntetés 19:00 órai gyűlekezéssel kezdődött, a Mechwart liget fái alatt, bár elég mókás volt, hogy a 4-6-os villamosról az eseményre érkezők tőlünk kérdezték ijedten (mert Mi villamos megállóban várakoztunk): "csak ennyien vagyunk?"

Nem sokára megjelent a rendőrség is, és ha jól hallottam, a hivatalos közlemények szerint, több, mint 6 000 000 000-an voltunk a tüntetésen, talán ennek is köszönhető, hogy igen jó volt a hangulat.

Miután megláttuk az mkkp.hu oldalról jól ismert "fej, tor, potroh" feliratot elindulni, elindultunk a tömeg által jól előre megtervezett valamerre, lassan elértünk a KSH épületéhez.

Bár ekkore már esett az eső, így "Esőt!" feliratunk célba ért, szóval akár a hazamenetelt is tervbe vehettük volna, de inkább a még több esőt! skandálásával beértük.

Eközben egy rögtönzött KSH alkalmazott kifejtette, hogy rendkívül örülnenk nekünk, hogy itt vagyunk, hiszen se be, se kijönni nem tudnak, így elmaradt az az akció is, hogy az első értelmes lénynek, aki szombat este 7 órakor be -vagy ki szeretne lépni az épületbe, annak az MKKP átnyújtja a petíciónkat.

 

Elég jó volt a hangulat végig, jó kis bekiabált poénok repkedtek mindefelé, illetve a szervezők is el voltak eresztve.

Egy izgalmas párbeszéd is kialakult a tömegben, a 42-es táblánkból kifolyólag, amikor is megszólított minket egy ismeretlen leányzó:

Ismeretlen leányzó, későbbiekben I: "helló, ez tökjó tábla!"

Tímea (T), Dávid (D): ";)"

I: "Ez tudjátok honnét jön" (jó kérdés:D, mi csináltuk, hát élet, világmindenség meg minden egyértelműen)

D: "Nem, csak választottunk egy számot"

I: "Igen?!"

T: "Najó, nem, hanem 24 évesek vagyunk, és azt írtuk fel visszafelé"

I: ":D, az tökjó, mert képzeljétek ez valójában a Galaktikus Útikalauzba......."

D. (Nálam itt elszakad a cérna, mondom nehogy elmesélje, hogy miért választottuk ezt a számot, közbevágok) "Jó valójában...."

T: (mielőtt D befejezhetné, T közbevág) "valójában a 42-es villamossal járok;)"

I: (mosolyogva, picit sértődve elmegy)

Ebben a videóban szerepelünk is picit kétszer;)

 

A rendezvényt egy kis semmilyen afterparty zárta a Mechwart ligeti kiinduló ponthoz visszamenve, ahol a "Táblamentes Magyarországot!" elnevezésű akció keretében mindenki szép lassan hazakolbászolt.

Magdi anyust vissza a képernyőre! - Általános tüntetés


· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr711198225

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Földosztást a Szíriuszon! – Beszélgetés Kovács Gergővel, az MKKP alapítójával 2009.11.23. 17:56:18

Ha most vasárnap lennének a választások, bekerülne-e a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a parlamentbe? A kampányt valószínűleg megnyernénk, a választást valószínűleg megint elcsalnánk, mint 3 éve, és megint nem vennék figyelembe a Szíriuszról késve ér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legFerles 2009.06.22. 22:15:55

Még több mindent, kevesebb semmit!!!:)
süti beállítások módosítása