1

Az EcoSim Kft. új weboldallal próbálja meg bemutatni, hogy az üzleti életben használt vállalati szimulációk hogyan használhatóak az oktatásban.

www.iskolaiszimulaciok.hu

A honlapon többek között bankot, hotelt, kereskedelmi egységet, tartós (consumergoods) és gyorsan pörgő (fmcg) fogyasztási cikkeket gyártó vállalatot modellező szimulációkkal ismerkedhetünk meg, amiket már számos közép -és felsőoktatási intézményben használnak már az elméleti tudás gyakorlatban való elsajátítására.

Pár példa, ahol már régóta, és pozitív visszajelzéssel használják a szimulációkat az oktatásban:

  • szolgáltatásmarketing Hotel szimulációval a Szent István Egyetem GTK Marketing Intézeténél,
  • Consumergoods szimulációval a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Gazdálkodás Tanszéken,
  • banküzemtan a gyakorlatban Bank szimulációval a Szegedi Tudományegyetem.

A kínálati palettán az alábbi szoftverek találhatóak:

Bank Midi 4.0 (kereskedelmi/lakossági bank)

A játékban 5 kereskedelmi bank versenyez ugyanazon a piacon. A bank ötféle hitelt nyújt egyének, vállalatok és önkormányzatok számára, valamint betéteket gyűjt ugyanezen szegmensekről. A klasszikus hitelezés-betétgyűjtésen felül a bank saját kötvényt bocsáthat ki, állampapírokat és egyéb vállalati értékpapírokat forgalmazhat.

 
Consumergoods Midi 5.0 (gyártás/értékesítés)

A játékban 5, fogyasztási cikkeket gyártó vállalat versenyez ugyanazon a piacon. Három szegmensbe tartozó, azaz három típusú fogyasztási cikket gyártanak (minden szegmensben maximum kettőt). A termeléshez megfelelő létszámú és bérezésű személyzetre, továbbá nyersanyagra és gépekre van szükségük.

 
Shop Midi (kereskedelmi alapok)  

A játékban három kiskereskedelmi bolt versenyez a piacon. A piacot egy városi lakótelep kereslete alkotja, ahol sok kiskereskedelmi egység működik, beleértve a játékban szereplő hármat is. A boltok különböző termékcsoportokat és fogyasztási cikkeket árulnak. A termékeket megfelelő mennyiségben és választékban kell megrendelni és ezekhez a kiskereskedelmi haszonkulcsot/árrést is meg kell határozni.

 
Hotel Midi 2.0 (Szálloda és étterem)

5 négycsillagos szálloda versenyez a piacon. A szállodák független gazdasági szervezetek, akik azonban tulajdonosi és számos egyéb szerződéses viszonnyal csatlakoznak egy-egy nagy nemzetközi hotellánchoz. Az üzleti tevékenységük kettős, egyrészt szállás biztosítása, másrészt egyéb kiegészítő szolgáltatások.

 
Factory Midi Edu 2.0 (Gyártás, termelésmenedzsment)  

A játék egy autóalkatrészeket, személyautó-motorokat gyártó, és azokat értékesítő vállalat működését modellezi. A vállalat egy nemzetközi konszern része, de az eredményes működésért és döntéseiért önállóan felelős, független gazdasági egység. A motorokat a világ számos pontján - szintén a konszern tulajdonában álló - autógyárak veszik meg.

 

S most az oktatási szimulációs szoftvereket ingyenesen kipróbálhatják az oktatók!

Ízelítőt kaphat a szoftverek nyújtotta gyakorlati tapasztalatokból élőben, megismerkedhet a szimuláció kezelésével és információt kaphat, miképpen illeszkedne az oktatási tervbe az iskolában.

Bővebb információk: http://www.iskolaiszimulaciok.hu/workshop

Szimulációk az oktatásban!


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr121098810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2009.05.23. 22:05:43

Hasznosnak bizonyult a Consumergoods szoftver segítségével lebonyolított ÜZLETI JÁTÉKOK című tárgy a Corvinus Egyetem Nemzetközi gazdálkodás szakán, szerintem mindenkinek tetszett ez a csapatjátékba oltott üzleti szimuláció. Mészáros Ádám Úr remekül bonyolította le a fordulókat és egyengette a hallgatók útját:)
süti beállítások módosítása