0

Bosch Elektromobil verseny a Föld Napján

Budapest, 2009. április 20. – Több mint 150 mérnök és 27 környezetkímélő, elektromos hajtású autó mérte össze teljesítményét izgalmasabbnál izgalmasabb futamokban a Bosch Elektromobil versenyén Miskolcon, a Föld Napján. Jártak a művek, jártak a díjak!

 
A Föld Napján azok az elektronikus hajtással rendelkező járművek mérték össze teljesítményüket Miskolcon, melyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és kiviteleztek a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által hirdetett versenyre. Az ökoautókat összesen 144 Bosch kéziszerszám hozta mozgásba, melyeket a pisztoly eldördültekor a startvonalon illesztettek a csapatok megálmodott kocsijaikba.
 
Miskolc városa kiemelten fontosnak tartja a fenntartható fejlődés érdekében tett lépéseket, csak úgy mint a Bosch. Reméljük, hogy a jövőben is hasonlóan sikeres együttműködéssel tudjuk segíteni az itt élő emberek aktivizálását és minőségi szórakoztatását. – mondta el köszöntőjében Káli Sándor, Miskolc város polgármestere.
 
A körverseny, s így a 2009-es Elektromobil verseny abszolút győztese a Debreceni Egyetem mérnökeiből verbuválódott GOCAR csapata lett, a rövidtávú gyorsulási futam bajnokaként pedig a Budapesti Műszaki Egyetemről érkezett PÓTDUDAGOMB csapat elektromobilja futott be. A műszaki megoldása alapján a Budapesti Műszaki Főiskola KANDÓ AUT 3 névre keresztelt csapat kreációját díjazta első helyezéssel a zsűri, míg a Miskolci Egyetem BUMBLE-BEE hallgatói csapata büszkélkedhet a legszebb autóval a közönség szavazatai alapján. A győztesek június elején nemzetközi Bosch versenyen vehetnek részt Németországban, és elektromobiljaikkal újra bizonyíthatják: az „Életre tervezve“ nem csupán egy jól csengő szlogen.
 
A miskolci Városház téren rendezett egész napos családi rendezvényt óriási érdeklődés kísérte, a két műsorvezető, Görög Zita és Mezei Dániel társaságában több ezer látogató szurkolt a vállalkozó kedvű fiataloknak és különleges járgányaiknak.
 
„Nagyon örülünk, hogy az elektromobil futamokra ennyien kíváncsiak voltak. Reméljük, hogy az esemény nem csupán felhőtlen szórakozást nyújtott, hanem sikerült elgondolkodtatnia is mind a közönséget, mind pedig a mérnök hallgatókat, hogy egy fenntartható, környezettudatos jövőhöz ki-ki hogyan tud hozzájárulni.” – mondta el Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója.
 
A magyarországi Bosch csoport évek óta kiemelten támogatja a magyarországi felsőoktatást: a vállalat a tavalyi évben több mint 500 millió forintot fektetett a magas színvonalú, több nyelvet beszélő fiatal mérnökök képzésébe – felismerve, hogy a válság közepette felértékelődik a szakképzett mérnökök tudása, a tehetségmenedzsment. A Bosch csoport számára az egyik fő irányvonal ezen törekvéseinek folytatása: szerepvállalás a pálya vonzóbbá tételében, együttműködés hazai egyetemekkel és nemzetközi szakmai fórumokkal, és közös akcióterv kidolgozása és elindítása az Oktatási és Kulturális Minisztériummal.
 

Nem mutogathatunk tovább egymásra: az, hogy gyerekeink milyen környezetben élik majd le életüket, csak rajtunk múlik. Fontosnak tartom, hogy közszereplőként, ismert emberként erre mindenkinek felhívjuk a figyelmét, és őszintén örülök, hogy ezt olyan felelős nagyvállalatok is felismerték és támogatják, mint a Bosch.” – mondta el Görög Zita, 2009 Környezetvédelmi Nagykövete, a Bosch Elektromobil verseny egyik házigazdája.

 

Nem futamodtak meg...


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr691076120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása