0

A wargames szó a hadsereg háborús döntésekhez alkalmazott katonai szimulációk elnevezéséből tevődött át az üzleti szimulációkhoz.

Az informatika fejlődésével és terjedésével a multimédiás eszközöket is felhasználják a szimulációk terén. A külföldön már terjedőben lévő szimuláció abban különbözik az eddig megismertektől, hogy a résztvevők (általában egy vállalat munkatársai, főleg a vezetői réteg) nem csak több, hasonló karakterisztikájú cég irányítását veszik át, hanem egyéb intézményekét is, úgy mint önkormányzat, civil szervezetek, adóhatóság, sőt, van csapata a fogyasztóknak is! A játék így komplexebb, hiszen az emberi tényező a vállalatokon kívül a többi piaci szereplő döntési mechanizmusába is megjelenik. Így a szimuláció pontosabb lesz, és több tapasztalatot szerezhetnek a résztvevők a játék során a piac működéséről.

A jövő: üzleti háborús játékok – business wargames


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr66866207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása