0

A Dunaújvárosi Főiskolával együttműködésben rendezi meg az első Robotino Olimpiát a Festo magyarországi képviselete. A győztes csapat a grazi világversenyen képviselheti hazánkat.

Az április 27-28-án megrendezésre kerülő programozási versenyt a magyar felsőoktatási intézmények műszaki szakos hallgatói számára hirdetik meg. A megmérettetés lényege, hogy a csapatok, a szervezők által rendelkezésre bocsátott, azonos kvalitású robotokat programozzák, és ügyességi, logikai akadálypályákon, valamint egy küzdőtéren is összemérjék tudásukat. A győztes csapat nevezési lehetőséget kap a júniusban megrendezésre kerülő grazi világversenyre.

A szervezők célja, hogy egy komoly kihívást jelentő, de mégis játékos, logikai vetélkedő keretében a kutatás-fejlesztésbe is bevonják a műszaki pályára készülő hallgatókat. Tekintettel arra, hogy csapatversenyről van szó a bírálati szempontok között kiemelt jelentőséggel bír a csapattagok közötti együttműködés, a jó helyzetfelismerés és a közös kreativitás, csakúgy, mint a különböző szakterületek együttműködését igénylő műszaki szakmákban.

Az ipari automatizálással foglalkozó cég fejlesztésében elkészült mobil robot a Robotino nevet viseli. Az egy ölnyi, mindössze 30 cm magas önjáró szerkezet érzékeli a környezetét és reagál is rá: akadályokat észlel, képes kikerülni azokat, vagy célt tud megközelíteni. A kifejezetten oktatási eszközként használt szerkezet számítógépen keresztül programozható - mondta Németh Attila a Festo magyarországi képviseletének Didactic vezetője.

Valenta László, a Dunaújvárosi Főiskola Gépészeti Intézetének vezetője elmondta: ezt a versenyt elsősorban a műszaki pályára készülő hallgatók szakmai fejlődésének és kompetenciáik kiterjesztésének érdekében hirdetik meg 13 magyarországi felsőoktatási intézmény számára. Hosszú távú együttműködésük van a Festoval, terveik szerint a hallgatók szakmai versenye évente kerülne megrendezésre és eredményességétől függően a jövőben a Közép- és kelet európai régió országainak hallgatóit is bevonnák, nemzetközi szintre emelve a rendezvényt.

Információk: http://kekvilag.hu/robotino/index.php

Amikor a gépek hadba szállnak


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr53912474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása