2

„Már egész korán, a környezetemhez képest, felismertem a környezetvédelem fontosságát. Úgy is próbáltam/próbálok élni, hogy mindig figyelek az energiafelhasználásra, szelektíven gyűjtöm a hulladékot, stb. Ezen a délutánon azonban, mintha nem is én lettem volna. Csak az járt a fejemben, hogy hogyan lehet minél többet halászni és ezzel a legnagyobb profitra szert tenni.”  - írta egyik hallgatónk „A tenger urai” című üzleti szimulációs játékunk tapasztalatai kapcsán.

Mondata remekül sűríti magába az üzleti szimulációs játék előnyeit. Az intellektuális tudás, a még oly megalapozott információ sem késztet arra bennünket, hogy megváltoztassuk viselkedésünket.
Ma megalapozott ismereteink vannak

  • a globális felmelegedés folyamatáról, következményeiről,
  • az állatfajok pusztulásáról, a tengerek halállományának, az ősredők területének csökkenéséről,  stb.
  • különböző megbetegedések és az életmódunk közötti összefüggésekről (dohányzás, mozgáshiány, stressz, alkohol,  stb.)
  • a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságáról
  • a mediáció előnyeiről a pereskedéssel szemben
  • és folytathatnánk a sort.

Miért annyira hatástalan ez a sok-sok valós információ? Miért nem fordul hasznos cselekedetekbe a felgyülemlett tudás? A sokrétegű válaszok közül az én számomra elfogadató az evolúciós nézőpont válasza: évmilliók során arra lettünk kondicionálva, hogy a környezet valós, általunk megtapasztalt változására reagáljunk. A nagy probléma azonban az, hogy ha bizonyos változások bekövetkeznek, akkor már késő, akkor már nem tudunk cselekedni. Ha kihal egy állatfaj, ha megkaptuk a pozitív ráktesztet, ha elfogyott a költségvetés pénze, sokkal korlátozottabb a mozgásterünk!
Meggyőződésem, hogy a szimulációs játékok nagy segítséget jelentenek abban, hogy tapasztalatot szerezzünk (ha nem is valósakat) azokról a változásokról, amelyeket kis időkésleltetéssel a saját bőrünkön fogunk megtapasztalni.

forrás: http://www.forlong.hu/blog/2009/04/30/az-informacio-hatasara-nehezen-valtozunk-%E2%80%93-az-uzleti-szimulacios-jatekok-dicserete/

Az üzleti szimulációs játékok dicsérete


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr821191594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Héder Sándor · http://www.forlong.hu/blog 2010.02.12. 06:28:43

Köszönöm az ajánlást. Akit érdekel a játék kérem keressen fel. Ezen az oldalon keresztül is eljuthat, de kereshet telefonon is.
Héder Sándor
06 30 9578 515

Gratulálok a bloghoz! A szimuláció egyre fontosabb részét fogja képezni az ktatásnak.

tordav · http://szimulacio.blog.hu 2010.02.14. 10:30:52

köszönjük, mi is így gondoljuk!;)
süti beállítások módosítása