0

Idén újra összemérhették vezetési készségeiket a gazdászhallgatók az országos Diák Menedzsment Bajnokság keretein belül. A verseny során a 3 fős diákcsapatok egy-egy virtuális sörgyár irányítását ragadták magukhoz, üzleti szimulációs szoftver segítségével. A játékos módszer révén a hallgatók gyakorlatban is kipróbálhatták magukat vezetőként, alkalmazva az elméleti ismereteiket. A Diák Menedzsment Bajnokság célja, hogy a résztvevő hallgatók készségeinek fejlesztése és ismereteik bővítése révén magabiztosabban, szakmailag felkészültebben lépjenek az üzleti életbe.

 
A már 13. éve minden tavasszal megrendezett versenyre ez alkalommal 300 csapat nevezett az ország 28 gazdasági felsőoktatási intézményéből. A 900 résztvevő 8 élő regionális selejtezőn mérkőzött meg egymással, 5 vidéki helyszínen és Budapesten. Az eseményen a főbb támogatók (KPMG, CEMEX, ExxonMobil) is képviseltették magukat, akik figyelemmel kísérik a versenyzők teljesítményét, így a legjobbak gyakornoki programba kerülhetnek, illetve jó ajánlólevéllel pályázhatnak az állásokért.
 
A döntőbe jutott 21 csapat izgalmas díjakért küzdött a záró eseményen, ahol a szervezők rendkívüli eseményekkel gazdagították a szimulációt, felborítva az addig megszokott feltételeket a képzeletbeli piacon (például a keresletet erősen átalakította a hideg nyár, valamint a sportesemények: foci vb, téli olimpia és lehetett pályázni a nyári fesztiválsorozat „kizárólagos sörszállítója” címre is). A legjobbakhoz méltóan kiélezett küzdelem zajlott, melynek fokmérője a virtuális sörgyár által termelt profit volt. A győztes (névrokonával ellentétben sikeres) LEANman Brothers csapat a Budapesti Corvinus Egyetemről érkezett és a fődíjakkal távozott: iPod Touch, prágai hétvége, siklóernyőzés, karrier tanácsadás.
 
További részletek:
www.diakverseny.hu
 
Támogatók:
 
Kiemelt támogató: KPMG
Főtámogatók: ExxonMobil, CEMEX
További együttműködő partnereink: Kelly Services, Dreher, RedBull, Provident Financial
Médiapartnerek: HVG, IT Business, Világgazdaság, Manager Magazin, frissdiplomas.hu

 

Diák Menedzsment Bajnokság 2009 - lezárult a verseny


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr411117388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása