0

Bosch Elektromobil verseny a Föld Napján

Környezetkímélő járgányok futamával, gigantikus elektromobil versennyel, fergeteges szabadtéri programokkal tarkított egésznapos családi rendezvénnyel készül a Bosch a Föld Napjára április 18-án, Miskolc belvárosában. A rendezvény házigazdája Görög Zita és Mezei Dániel lesz.

„Fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a környezeti erőforrások végességére, és az emberi figyelmetlenség globális romboló hatásaira. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy kis odafigyeléssel, és a fiatal, tehetséges mérnökök innovatív megoldásaival apró lépésekben is tudjuk segíteni a természet regenerálódását, a környezet védelmét.”- emelte ki Horváth Attila, a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft., az eseményt szervező cég ügyvezető igazgatója.
 
A miskolci Városház téren április 18-án 10 órától kezdődő nagyszabású program keretében azok az elektronikus hajtással rendelkező járművek mérik majd össze teljesítményüket, melyeket magyar felsőoktatási intézmények hallgatói csapatai terveztek és kiviteleztek a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. által hirdetett versenyre. Az összesen 38 csapat nevezésének köszönhetően, a körversenyen és a gyorsulási futamokon közel 200 mérnök mérheti majd össze tudását. Végre kiderül, mennyire sikerült az elektromobilokat „életre tervezni”!
 
A járművek 4 különböző kategóriában kapnak majd elismerést: hosszútávú és rövidtávú gyorsulási eredményeik, műszaki megoldásuk, illetve szépségük, dizájnjuk alapján, mely utóbbira a közönség szavazhat.  A verseny abszolút győztese amellett, hogy egy évig viseli a „Bosch Legjobb Elektromobilja” címet, a kategória győztesekkel és a felkészítő tanárokkal együtt külföldi tanulmányúton vehet részt.
 
Az Elektromobil futamok mellett számos színes programmal, a tervező csapatok bemutatásával, Bosch információs parkkal és termékbemutatóval, zenével, táncelőadásokkal, gyermekeknek szervezett programokkal és értékes ajándékokkal várják a szervezők a helyszínre látogatókat a Föld Napján.
 
„A Bosch egyik kulcsfeladatának tartja az új generáció tagjainak felkarolását, kreativitásuk, újító ötleteik felszínre hozását. Az egyetemekkel való együttműködéseink, előadássorozataink, a gyakornoki programok, és az Elektromobil verseny is ezt a cél szolgálja. Szeretnénk, ha a Bosch segítségével a hallgatók olyan meghatározó élményekkel gazdagodnának, amelyek hosszú távon motiválják és felkészítik őket későbbi mérnökpályájukra.” - mondta el Horváth Attila, a Robert Bosch Power Tool Kft. gyárigazgatója.
 
A Bosch csoport a gépjármű- és ipari technológia, fogyasztási cikkek és épület-technológia piacvezető nemzetközi gyártója. A 2008-as év előzetes számai alapján mintegy 282000 munkatársa 45 milliárd euró forgalmat ért el. A Bosch csoport a Robert Bosch GmbH-t és annak 60 országban több mint 300 leány- és regionális vállalatát fogja át. Kereskedelmi és szolgáltató partnereink révén a Bosch közel 150 országban van jelen. Ez a világot átfogó fejlesztő, gyártó és értékesítő hálózat a további növekedés előfeltétele. A Bosch évente több mint három milliárd eurót költ kutatás-fejlesztésre és évente több mint 3000 szabadalmat jelent be világszerte.
 
A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) „Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként” alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH. tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH részvényeinek 92%-a közhasznú Robert Bosch Alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalati társasági jogokat is gyakorolja. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.
További információk: www.bosch.hu

 

 

 

 

Ökocsi – Életre tervezve/ Jár a mű


A bejegyzés trackback címe:

https://szimulacio.blog.hu/api/trackback/id/tr401058009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása